Hesteracer

Tips og tricks til at starte med ridning

Hvis du ligesom 65.000 andre danskere ønsker at gå til ridning, kan du her få tips og tricks til nybegyndere inden for ridning.

Vælg det rette træningsudstyr

Sørg for at investere i professionelt træningsudstyr i høj kvalitet. Det kan du fx få på www.gorillasports.dk, hvis du ikke ved, hvor du skal starte. Det er vigtigt, at det er træningstøj, der er utroligt holdbart, så det ikke går i stykker med det samme.

Sådan kommer du op på hesten

Når du har det rette rideudstyr, handler det naturligvis om at komme op på hesten. De fleste vælger at komme op på hesten fra venstre side. Her skal du placere den fod, som er længst væk fra hesten i stigbøjlen og tage fat i sadlen med begge dine hænder. Herefter kan du hive dig selv op på hesten med hjælp af den fod, som allerede er i stigbøjlen. Det handler naturligvist om at sætte sig op på hesten så forsigtig som muligt, da det er mest behageligt for hesten.

Sådan holder du på tøjlerne

Du bruger blandt andet tøjler til at styre hesten, men du bruger også dine ben til at dirigere den. Du kan holde rigtigt på tøjlerne ved at tage din lillefinger under tøjlerne, ligesom din tommelfinger. Her skal du bruge din tommelfinger til at holde hårdest om tøjlen. På den måde sikrer du også, at du forhindrer tøjlerne i at glide. Derudover bør du også sørge for at holde dine hænder lodret, hvilket betyder at dine tommelfingre bør vende opad.

Sådan sparker du til hesten

Du bruger som sagt også dine ben til at sparke til hesten, og det kan virke voldsomt for nybegyndere inden for ridning, men bare rolig, du gør ikke skade på hesten, så længe du gør det korrekt. Det handler om, at du prikker lidt hårdt til hesten med dine hæle. På den måde sender du et signal til hesten om, at den skal gå i gang med at gå fremad.

Senere hen vil du lære om at du kan presse med det højre ben, hvis du vil have hesten til at dreje den ene vej, og du kan bruge dit andet ben til at få hesten til at dreje den anden vej. Men det er ikke vigtigt for nu.

Den rette holdning

Sidst, men ikke mindst, vil vi nævne, at det er vigtigt, at du har den rette holdning, når du ridder. Du skal sidde med en ret ryg, have skuldrene tilbage, brystet fremad og dine albuer ind til kroppen. Herefter skal du kigge lige ud. Alle disse tips og tricks kan især hjælpe, hvis du senere hen går efter at vinde præmier i stævner med især dressur, hvor det handler om at se godt ud.

bard