Pasning og pleje

Det specielle bånd mellem hest og rytter

Det specielle forhold mellem hest og rytter, er en af de mest dyrebare ting man kan opleve. Et godt og sundt forhold opbygges bedst over tid via tillid, kommunikation og respekt. Det er en proces som kræver rigeligt med tålmodighed, samt ikke mindst omsorg fra både hest og rytter.

Husk godbidderne til hesten og dig selv

Det skader bestemt ikke noget, hvis du giver din hest en godbid i ny og næ. Sørg dog for, at de er af den sunde slags. Hav således gerne et par gulerødder med dig. Du kan give dem til din hesten efter endt pleje, eller når I for eksempel er på tur. Til dig selv kan et par havrekiks med chokolade være oplagte til den lille pause.

Wasas havrekiks med mørk chokolade er bagt på fuldkornshvedemel og havregryn, og er en lækker lille snack. Husk dog at kiksene kun er til dig selv. Chokolade er nemlig skadeligt for heste.

Hesten skal kunne stole på dig, og netop tillid er en af de vigtigste egenskaber i forholdet mellem hest og rytter. Hesten må ikke være bange for rytteren, og rytteren skal samtidig føle sig tryg i selskab med hesten. Derudover er det vigtigt, at både hest og rytter har lyst til at kommunikere med hinanden. Det kan ske gennem kropssprog, stemme, berøring og via træning.

bard