Hesteracer

Hestebidder

Når du møder ind i stalden for at være sammen med din hest, så vil den sikkert vrinske af dig, fordi den er glad for at se dig. Endnu gladere vil den blive, hvis du har hestesnacks med til den. Selvom dens primære kost er hø, havre og græs, så vil den helt sikkert nyde at få lov til at spise noget, som smager godt.

Æbler og gulerødder

Æbler og gulerødder er altid populært at medbringe i tasken, og din hest vil helt sikkert snuse rundt for at finde ud af, om du har en lækker sund godbid med til den i tasken eller lommen. Æbler og gulerødder kan den næsten aldrig få for meget af, og det er også sundt for hestens tænder med sund frugt og grøntsager. På samme måde som vi mennesker bliver anbefalet at spise 6 stykker frugt om dagen for at forbedre vores sundhed.

Slikskåle

Du kan også vælge at give din hest en slikskål, som er en sliksten i en skålform. Den fås i forskellige smagsvarianter som f.eks. hindbær, æble eller banan, og den indeholder ægte frugtsaft, E-vitamin og selen, sunde mineraler og sporstoffer. En slikskål er den perfekte belønning til din hest, når dagens træning er forbi eller blot som et tilskud til hestens foderplan.

Hestebolcher

Måske har du selv en sød tand og køber ofte en pose velsmagende Slik at hygge dig med. Din hest kan også godt lide søde sager, men i stedet for at give den sukkerknalder, så kan du købe hestebolcher, som er langt sundere for din hest. Du finder forskellige typer af hestebolcher på markedet. Hestebolcherne kan f.eks. være frugtfyldte i forskellige smagsvarianter som æble, banan, æble og kanel, hyld og hyben samt hindbær og vanilje. Din hest vil elske at få sådan en godbid som belønning efter endt træning, eller når I står og hygger med striglingen i stalden. Selvom hestebolcherne er søde, så er indholdet sundt og godt for din hest i passende mængder.

Hestegodbidder med mineraler

Foretrækker du en endnu sundere godbid til din hest, så kan du vælge af købe mineralfoder som godbidder. Denne type godbidder indeholder alle de essentielle vitaminer, mineraler og sporstoffer, som din hest behøver for at holde sig sund. Giver du din hest et dagligt tilskud af disse mineralfoder godbidder, så får den styrket sit immunforsvar, og stofskiftet stimuleres. Med denne lækre sunde godbid kan du sørge for, at din hest får alle de næringsstoffer, den har brug for sideløbende med dens normale foderplan.

Godbidder som forkælelse eller belønning

Godbidder kan bruges til at forkæle hesten og vise den, at du holder af den. Godbidder kan også bruges som belønning i forbindelse med træningen, når hesten skal lære noget nyt og har udført f.eks. en ny dressurøvelse korrekt. Det kan også være, at hesten har ydet en ekstra præstation under dressur- eller springtræningen eller til en konkurrence, og så er det på sin plads at give den en belønning for dens indsats.

bard