Hesteracer

Pinto

Hesteracen Pinto nedstammer fra den nordamerikanske vildest mustang, og det vil sige, at pintoen oprindeligt kommer fra USA. Indianerne er blandt andet kendt for at ride på pinto-hesten og har anvendt den både som ridehest og trækdyr. Pintoen er en varmblodshest, der er velegnet som ridehest, ranchhest eller showhest.

Intelligent og udholdende hest

Pintoen er kendt som en intelligent, omgængelig og udholdende hest, og den kan derfor anvendes både til at ride lange ture i varieret terræn, men den kan også indgå i det daglige arbejde på en ranch. Nogle pintoer anvendes også til show-ridning og konkurrenceridning.

Hest med flotte farvemønstre

En pinto er fysisk kendetegnet ved at have flotte farvemønstre på kroppen. En pinto med Ovaro-mønster har store mørke områder på kroppen med en smule hvidt. En pinto med Tobiano-mønster er hvid på kroppen med mindre pletter af alle slags farver. Pintoen kan også være ensfarvet, men det mest almindelige er, at den har 1-3 farver.

Du finder mere information om Pintoen hos , hvor du bl.a. kan læse mere om hestens fysiske udseende og temperament. Her kan du også få gode råd til, hvorvidt pintoen er en hesterace, som passer til dine behov.

bard