Hesteracer

Araberhesten

Det er let at blive betaget af araberhesten, som er smuk, ædel og elegant af udseende. Den er samtidig intelligent, samarbejdsvillig og energisk, og den egner sig både til dressur, spring og væddeløb. Mange heste-elskere kender Den sorte hingst fra film og bøger.

Yndefuld og intelligent fuldblodshest

Araberhesten er en fuldblodshest, som har sin oprindelse i Lilleasien/Arabien, men findes i dag over det meste af verdenen. Beduinstammerne i ørkenen har avlet på araberhesten siden det 7. århundrede (Muhammeds tid). Beduinerne elskede deres araberheste, som de betragtede som en gave fra Gud. Beduinerne mente selv, at deres opgave var at forædle araberhesten, så den, kunne flyve uden vinger“. En anden teori går på, at araberhesten nedstammer fra vildheste i Asien og Europa før de første civilisationer. For beduinerne var det kun de bedste araberheste, som kunne bruges til avl. Det betød, at der var strenge renhedskrav. Derudover levede datidens araberheste i ørkenen, hvor de kun havde adgang til græs om sommeren, og resten af året levede de af græshopper, tørret kamelkød og kamelmælk, og det var kun de stærkeste heste, som overlevede og kunne videreføre racen. Det er årsagen til, at araberhesten i dag betragtes som den mest yndefulde og intelligente hest, og den avles i mange lande.

Elegant hest med høj haleføring

Fysisk adskiller araberhesten sig fra andre hesteracer ved, at den kun har 5 lændehvirvler og 16 halehvirvler. Til sammenligning har andre hesteracer 6 lændehvirvler og 18-20 lændehvirvler. Araberhesten er ca. mellem 146 – 160 cm høj. Den findes i farverne sort, rød, brun og skimmel. Araberhesten er karakteriset ved at have et elegant udseende med en høj haleføring. Hestens hoved er lille, panden er bred, næseborene er store, og den har smukke, livlige øjne. Araberhesten har en kort ryg og en kompakt krop med slanke stærke ben. Hovene er små og runde. Araberhesten er desuden blevet brugt til at forædle andre hesteracer.

bard