Rideudstyr

Vedligeholdelse af udstyr

Du skal huske at vedligeholde dit rideudstyr. Dermed undgår du, at sadel og hovedtøj bliver stift og knækker, og at det kan forårsage ulykker. Når hesten sveder, sætter der sig salt og syre i hovedtøj og sadel, og det tærer på læderet. Staldmiljøet er heller ikke godt for din sadel, og hvis du ikke plejer den, kan du risikere, at der gror mug på den.

Hvor kan du købe plejemidler?

Plejemidler som f.eks. sadelfedt og sadelsæbe kan købe i butikker, der forhandler rideudstyr, og nu om stunder kan du nemt bestille det online og få det leveret. Så der er ingen undskyldning for at lade være med at pleje og pudse dit rideudstyr.

>Hvor ofte skal rideudstyret pudses?

Du kan pleje dit rideudstyr efter behov, men du bør minimum 1 gang om måneden give både hovedtøjet og sadlen en grundig omgang rengøring og pleje. Deltager du i ridestævner, kan du give udstyret en ekstra grundig omgang og hente inspiration i denne video.

Efterse rideudstyret dagligt

Du kan med fordel efterse dit udstyr hver dag. Er der nogen problemer med sadel eller hovedtøj, er syningerne på gjorden ved at gå op, eller er der andre tegn på, at udstyret skal plejes eller dele af det udskiftes.

bard