Rideudstyr

Rideudstyr til rytteren

For det første skal du have en sikkerhedsgodkendt ridehjelm, som bærer mærket VG1. Det betyder, at den er testet og godkendt, så den beskytter dit hoved maksimalt, hvis du falder af hesten under rideturen. Du må aldrig ride uden ridehjelm hverken i ridehuset, på ridebanen eller på vej eller i skov. I Outdoormagasinet kan du læsemere om forskellige typer af sikkerhedsgodkendte VG1 ridehjelme. Du behøver ikke at købe den dyreste model, men du skal bare tjekke, at der står VG1-mærket i hjelmen, når du køber eller låner den.

Ridestøvler

Ridestøvler er en fordel at have på både i stalden og på rideturen, fordi de er fremstillet af gummi eller læder og beskytter dine fødder og ben, Ridestøvlerne er skridsikre, hvilket betyder, at du sidder sikkert med fødderne i stigbøjlerne, og du kan undgå at glide på gulvet i stalden. Ridestøvler kan være både med langt og kort skaft.

Ridebukser

Ridebukser er en fordel for dig, som rider flere gange om ugen. Ridebukser er fremstillet i materialer, som gør dem elastiske og behagelige at have på frem for cowboybukser. Ridebukser har som regel ekstra forstærkning bagpå og ved knæene, fordi det er her, du slider mest på ridebukserne. Bukserne fås i mange forskellige designs og et væld af farver.

Ridejakke

Du kan i princippet ride i en almindelig T-shirt, fleecetrøje eller regnjakke, men mange ryttere foretrækker alligevel at købe ridebluser og jakker i butikker, der forhandler rideudstyr. Her kan du få bluser og jakker i mange flotte modeller og størrelser, og der er noget for enhver smag og pengepung.

Ridepisk og ridesporer

En ridepisk eller ridesporer er også udstyr, som er relevant at have med på rideturen, når du skal give hesten bestemte anvisninger, eller I f.eks. træner dressur på ridebanen. Ridepiske fås i korte og lange modeller, alt efter om det er til dressur eller spring.

bard