Rideudstyr

Ryttermærkeuddannelsen – tryg omgang med heste

Ridning er en sport, som kræver, at du er fortrolig med heste. Du kan aldrig blive en god rytter, hvis du er bange for heste, eller hvis du opfører dig som en uvidende klovn i stalden eller på ridebanen. Det er derfor meget vigtigt, at du tilegner dig viden om heste – både i rideundervisningen og når du opholder dig i stalden.

Ryttermærker 1-4

Heste skal man omgås med viden og respekt, og derfor har Dansk Ride Forbund lavet Ryttermærkeuddannelsen. Det giver dig mulighed for som rytter at tilegne dig viden om heste og få ryttermærker. Ryttermærkerne 1-4 giver dig forskellig viden om bl.a. hestens adfærd, pasning og pleje af hesten, vedligeholdelse af rideudstyr, hestens sygdomme m.m. Det anbefales nybegyndere uanset alder at tage Ryttermærkeuddannelsen, og du kan læse mere her på Dansk Ride Forbunds hjemmeside.

Ryttermærke 5

Ryttermærke 5 er et specialmærke, som henvender sig til folk, der gerne vil have egen hest eller hestehold. Her får du en mængde relevant viden om, hvordan du passer din egen hest, så du er sikker på, at hesten får de optimale livsvilkår, den rigtige fodring osv. Rytteren lærer også om køb og salg af heste, så rytteren får de bedste forudsætninger for at vælge den rigtige hest.

bard