Hesteracer

Rideferie for hele familien

Overvejer I at holde sommerferie i Danmark, og skal det være en familieferie, som foregår tæt på natur og dyr, så kan I fx vælge en rideferie. I 2020 valgte mange danskere at holde ferie i Danmark med deres børn, og her var mulighederne bl.a. kajak og kano, cykelferie eller vandreture i det danske sommerland. I sommeren 2021 vil mange sikkert også vælge at holde ferie i Danmark, fordi der stadig er en del rejserestriktioner. Og her kan en rideferie for hele familien være et spændende valg. Rundt omkring i det danske sommerland arrangeres der nemlig rideferier af forskellig varighed.

Rideferie i skønne naturomgivelser

I kan fx komme på rideferie ved Vesterhavet, eller I kan tage til Læsø og ride på islandske heste. Rideferien kan fx vare i en uge, hvor I også kan overnatte i naturen. Men der er også mulighed for at vælge en enkelt dags ridning, som man kalder turridning. Det kan fx foregå på Sydfyn eller ved Møns Klint. Det er jeres valg om I vil bruge hele ferien på hesteryg eller måske bruge 1-2 dage ud af jeres ferie på at ride ud på oplevelser på de skønne firbenede dyr.

Gear ned og få en bedre sommerferie

For at få en god ferie og undgå stress, er det vigtigt, at man forbereder sig på ferien og gearer ned i dagene op til sommerferien. Både forældre og børn skal vænne sig til, at tempoet sættes ned. Desuden kan det for nogle forældre være en udfordring af kunne holde ferie samtidig med deres børn, fordi danske børns sommerferie ligger fast og varer i 6 uger. Men foreningen Skole og Samfund vil gerne diskutere, om man kan lave en mere fleksibel sommerferie.

Spændende og lærerig aktivitet

Rideferie er en spændende aktivitet for børn, hvor de lærer at ride og omgås ponyerne på en god og sikker måde. Måske har du allerede et barn, som er tosset med heste og allerede går til ridning. I så fald vil en rideferie være lykken. Så kan I også tage billeder fra rideferien og hænge op på barnets værelse. I kan endda vælge at købe hestetapet til barnets værelse, og når nu I er i gang, hvorfor så ikke tapetsere hele boligen med flotte tapeter fra https://www.familietapeter.dk/, som har et rigtig godt udvalg.

Fra nybegynder til øvet

Tilbud om rideferier henvender sig både til begyndere og øvede. Man kan få stor fornøjelse og lære meget på en rideferie, uanset hvor meget erfaring man på forhånd har med heste. De forskellige arrangører at rideferier tilbyder desuden, at man enten kan tage sin egen hest med, eller man kan leje en hest. Så man behøver ikke at have sin egen hest for at kunne deltage. Når I har oplevet den danske natur fra hesteryg, så får I måske mod på at rejse til udlandet på rideferie, som andre danske familier også gør.

bard