Hesteracer

Skab dit eget hesteunivers et med erhvervslån

Mange mennesker har en dyb fascination af heste. Måske er du et af disse mennesker? Måske har du redet i din barndom og ungdom og har fastholdt en interesse for den hesterace, som du havde at gøre med dengang – og måske vil du starte din egen forretning med denne hesterace som omdrejningspunkt?

For at komme i gang med at arbejde med heste på et professionelt niveau, kan du optage et erhvervslån, som du kan bruge til at etablere en rideskole, en butik med udstyr til heste eller andre former for business, som et erhvervslån kan muliggøre og være med til at finansiere både i starten og på løbende basis.

Hvilken race vil du arbejde med?

Der er mange forskellige hesteracer, og hvilken race interesserer dig? Måske er det holsteren, som du har kastet din kærlighed på, eller islændere? Uanset hvilken race af heste, du gerne vil arbejde med, har du brug for investeringsmidler til at få det rigtige udstyr i striglekassen, og hvad der ellers skal bruges.

Hesteracerne er lige så forskellige, som mennesker er det. Nogle har et sindigt og roligt temperament samt store muskler, og det er dem, der gennem tiden er blevet til arbejdsheste, som indtil traktoren fandt vej til landbruget var det meste skattede dyr på enhver gård.

I dag er heste i højere grad en fritidsfornøjelse. Blandt de mest populære hesteracer er i dag islænderen, som fra vikingetiden har været hovedyret på Island. Den kan klare sig i blæst, sne og kulde, og den islandske hest er blandt de dyr, der kan spore deres historie direkte tilbage uden at være blevet opblandet med alle mulige andre racer af heste. Det gør islænderhesten til noget helt unikt. Det ved de islandske opdrættere også godt – de vil ikke risikere sygdomme blandt deres heste eller at få blodet blandet op, så hvis en islandsk hest først har forladt øriget, kan den aldrig komme tilbage igen.

Hvis du vælger at koncentrere din forretning om islænderhesten, kan du således godt risikere at skulle avle både her i Danmark og på Island, hvor de fineste blodlinjer findes, og det skal du naturligvis tage højde for, når du planlægger din investering i en hestebaseret forretning.

Heste og mennesker

Når du ser bort fra det forretningsmæssige, så er heste nogle væsner, der knytter usædvanlige bånd til mennesker. Arbejder du i din have på den anden side af en hesteindhegning, vil du opleve, hvordan du har trofaste tilskuere til dit arbejde, og er du rytter, kommer de myldrende, når du nærmer dig. Mellem heste og mennesker kan der udvikle sig et særligt venskab, en fortrolighed, som de, der har haft hest, ved, er ganske unikt.

God fornøjelse med din fremtidige hestebusiness, der givetvis vil bringe både glæder og sorger.

bard