Hesteracer

Holstener

Holsteren er især kendt som den ideelle springhest. Den stammer oprindeligt fra Holstein i Tyskland, men den er udbredt over det meste af verden. Siden 1300-tallet er holsteneren blevet opdrættet på Hasseldorf marsken. I gamle dage blev holsteneren brugt som kørehest og trækhest, og den har også været brugt i militæret. Siden 1945 er holsteneren blevet forædlet med engelsk fuldblod med det formål at avle holstenere, som er mindre kraftige og mere velegnede som sportsrideheste. Holsteneren egner sig derfor glimrende som ridehest – især til spring og dressur.

Energisk og alsidig sportshest

Holsteneren er energisk, intelligent og lærenem, og den er samarbejdsvillig, hvilket gør den til en rigtig populær ridehest. Uanset om du mest er til dressur eller spring, så vil du kunne få stor glæde af holsteneren. For mange springryttere er holsteneren den foretrukne hesterace. Den kan anvendes både som motionshest og konkurrencehest.

Udtryksfuld og muskuløs

Holsteneren har et udtryksfuldt udseende. Fysisk set er den muskuløs og kraftigt bygget, men på en elegant måde. Hesten er mellem 160-170 cm høj, og hovedet er smukt og halsen velformet og kraftig.

Du finder meget mere information om holsteneren hos, og Dansk Holstenerforening kan også give dig gode råd, hvis du overvejer at købe din egen hest.

bard