Hesteracer

New Forest-ponyen

New Forest ponyen er avlet med henblik på at være velegnet som ridepony, og den er egner sig godt til både spring, dressur og western-ridning. Både børn og voksne kan ride på en New Forest pony, så hvis du leder efter en god, lærenem og samarbejdsvillig dressur-pony eller spring-pony til dig selv eller dit barn, så er New Forest ponyen et rigtig godt valg. New Forest ponyen er desuden blevet anvendt som jagthest, fordi dens forholdsvis lave højde gjorde den ideel at ride gennem skovene på. Den er desuden velegnet som kørepony, fordi den har et omgængeligt temperament. Så køber du en vogn og spænder hesten for, kan du få mange hyggelige timer sammen med familien, hvor ponyen kan trække jer rundt. New Forest-ponyen er børnevenlig og en god begynder-pony, så når du overvejer, hvilken hesterace der vil være en god første pony til dit barn, så tag New Forest ponyen med i dine overvejelser. Ligesom du vælger børnetøj i god kvalitet hos kidsbrandstore.dk, så bør du også vælge en pony i god kvalitet.

Velproportioneret ydre

New Forest ponyen har et velproportioneret og harmonisk ydre. Stangmålet er 120-148 cm. Dens hoved er kønt med en bred pande, store udtryksfulde øjne og en lige næseryg. Hovedet er velansat på halsen, som er middellang. Manken har en lige overgang til ryggen, som er stærk, og skulderen fremstår lang og skrå, Krydset hælder svagt og er muskuløst. Ponyens ben er stærke og velstillede med muskuløse lår, og hovene fremstår velformede. New Forest ponyen forekommer i alle farver, men hingste, som er palominofarvede, kan ikke kåres.

New Forest ponyens oprindelse

New Forest ponyen stammer oprindeligt fra racen Lundy pony , som blev fremavlet på øen Lundy Island. New Forest ponyen bliver først og fremmest avlet og lever i New Forest, som er et 36.000 hektar stort område i Hampshire i England. William Erobreren udlagde området som jagtområde i 1066, og New Forest har ikke været så afsondret som mange andre egne af England. Det betyder, at New Forest ponyen er et mix af flere hesteracer. Dronning Victoria udsatte i 1852 araberhingsten Zorah i området, der sammen med forskellige fuldblods-, Exmoor- og Welsh Mountain-hingste i tidens løb har været med til at gøre New Forest ponyen højere, end den oprindeligt var. Forskellige foreninger har i årenes løb også gjort deres til, at New Forest ponyens udseende blev forbedret. “Society of the improvement of new Forest Ponies” blev stiftet i 1891 med det formål at kontrollere, hvilke hingste der blev sat ud i New Forest. “The Burley & District New Forest Pony & Cattle Society” blev stiftet i 1906 med det formål at registrere hopper og deres føl, og den første stambog udkom i 1910. De to foreninger fusionerede i 1938 under navnet “The New Forest Pony Breeding & Cattle Society”.

bard