Hesteracer

Bliv mentalt klar til det næste hestevæddeløb

Holder du af at ride? Så er du en blandt mange, der nyder det tætte samarbejde, der er mellem en veltrænet hest og dens rytter. Måske har du endda drevet dig frem til være en rigtig god dressurrytter? Selv om du ikke kan måle dig med en verdensstjerne som Cathrine Dufour, så kan mindre også gøre det.

Hvis du vil forbedre dine evner som rytter og blive blandt de bedste ved hestevæddeløb, er det vigtigt, at du bliver mentalt klar til det. En af forudsætningerne for det er, at du er i god fysisk form og får en god nattesøvn, så din krop er udhvilet. Brug for eksempel mørklægningsgardiner i soveværelset, så du kan lukke lyset ude. Dårlig søvn kan give gener og endda medvirke til udvikling af psykiske sygdomme, så det er afgørende, at du gør noget for at få en god søvn. Med mørklægningsgardiner kan du skabe et trygt og stabilt sovemiljø. Der kan fås mørklægningsgardiner i mange designs og materialer på webshoppen BGA.dk, hvor du stille og roligt kan finde frem til den udgave, der vil passe til dit soveværelse og din indretningsstil. Ligesom dit fysiske velvære betyder meget for din performance, betyder dit psykiske velvære meget også.

Allier dig med en coach

Hvis du vil styrke dit psykiske velvære og blive bedre forberedt til at yde en optimal indsats som rytter, kan det være en idé at alliere dig med en coach. Det kan være en udfordring af finde en egnet coach, men markedet er stort, og der er givetvis en derude, der kan opfylde dine behov. Med coaching kan du træne dine styrker op, du kan bearbejde dine svagheder og få en række redskaber til mentalt at håndtere de udfordringer, du kommer ud for, også som dygtig rytter.

En anden måde at styrke sit mentale beredskab på er ved hjælp af mindfulness. Mindfulness er en mental træningsform, der har rødder i buddhisme og anden østerlandsk filosofi, og du lærer at fokusere, hvile i dig selv og skabe ro i dit sind, så du kan koncentrere dig om den opgave, du skal i gang med – for eksempel, når du skal ride i en konkurrence eller blot arbejde intenst med at træne din hest.

bard