Rideudstyr

Rideudstyr til hesten

De tre mest almindelige sadler er dressursadlen, springsadlen og den kombinerede sadel. Du skal selvfølgelig vælge den type sadel, som passer bedst til formålet med din ridning. Hvilken ridedisciplin foretrækker du? Dressur eller spring? Eller du hellere ride en tur i skoven på din hest frem for at bruge tid på ridebanen? En forkert sadel kan give din hest

sår og rygproblemer.

Dressursadlen

Dressursadlen er formet på en måde, der gør det nemt for rytteren at få benene ned omkring hesten. Sadel skal være komfortabel og støtte dig som rytter. Jo større knæpuderne er, jo bedre mulighed er der for støtte, men det kan også blive en „sovepude“. Dressursadler kan være enten dybe eller flade, og her er det igen op til dig at beslutte, hvilken sadel der giver dig den mest korrekte sidde-stilling.

Springsadlen

Springsadlen er kendetegnet ved, at stigbøjlerne er meget kortere end på dressursadlen. Fordi rytteren skal rejse sig i bøjlerne. Det er vigtigt, at springsadlen giver en god støtte, så rytteren kan holde sine ben i ro. Sædet på springsadler er som regel fladt, så rytteren har nemmere ved at rejse sig i sadlen. En springsadel kan desuden have et blødt eller hårdt sæde alt efter rytterens behov.

Den kombinerede sadel

Den kombinerede sadel egner sig til allround ridning, hvor du både træner dressur, øver spring eller tager på en skovtur med din hest. Den kombinerede sadel er designet med en knæstøtte, som gør det muligt både at have lange og korte bøjler alt efter og du vil ride dressur eller springe.

Hovedtøj

Hestens hovedtøj er fremstillet af læder, som former sig efter hestens hoved. Hovedtøjet fås i mange designs i farverne sort eller brun. Biddet, som hesten har i munden, kan være blødt og rundt, eller det kan være tyndt og skarpt, og valget af bid afhænger af ridedisciplin og af hestens temperament. Tøjlerne fås enten som ribtøjler eller gummitøjler, der kan være med eller uden tilbagetræk. Du finder et stort udvalg af hovedtøj i de fleste butikker, der forhandler rideudstyr.

bard